Vem får älska vem?
Det här med normer och genus .. 
 
Det ställer till det så mycket många gånger. Jag funderar ofta på vems värderingar som egentligen räknas och varför vi så ofta följer vad andra tycker. Utan att först gå till oss själva oss ställa frågan:
- vad tycker jag egentligen? Jag själv, efter eget tänk om ingen annan säger något?
Det är ganska intressant när en drar det några varv till.
 
Som det här med rätten till att älska den du vill. Det är inte självklart för alla. Det finns länder som förbjuder människor att till exempel älska och bo med en partner som är samkönad.
 
För mig är det konstigt, lika konstigt som att människor lägger värderingar kring hur en borde se ut eller klä sig för att passa in.  
 
Därför är jag så himla glad och tacksam att jag får träffa människor som vidgar min världsbild av hur saker och ting är eller ser ut efter många olika människors perspektiv.
 
Ett av de mötena är med är Edwin Sikot. Han flydde från sitt hemland där det är det förbjudet att vara homosexuell och älska vem man vill.
Jag som känner honom älskar honom för den person han är. Så öppen och mottaglig för sin omvärld. Han är även en präst. Vigt sitt eget liv till att vara här för mänskligheten.
 
Jag tycker att det är en självklarhet att få älska vem en vill.
 
Edwin sitter även med i referensgruppen för HBTQ frågor i CFA och han är tillika min vän. Han har en gedigen erfarenhet om mycket och ett fint stöd för andra i samma eller liknande situation.
 Edwin, jag och hans partner i ett somrigt och soligt Söderhamn.
 
 
Jag tänker:
- livet blir så mycket vackrare när vi väljer att se olikheter som en styrka och världen blir så mycket snällare när vi accepterar varandra som människa.
 
För det är just det vi alla är.
Människa.